Doet het pijn?

De meest gestelde en dus eerste vraag in deze FAQ, simpelweg omdat het antwoord ja is. Echter niet zó erg als sommigen je willen doen geloven.
Na een korte tijd gaan je eigen natuurlijke pijnstillers (endorfine) aan het werk en maken het tatoeëren dragelijk. 
De pijn van het tatoeëren is vaak een milde brandende sensatie of krassen. Echter, een aantal factoren zijn meebepalend voor het niveau van de pijn.
Denk hierbij aan de plaats van de tattoo, de grootte van je tattoo en dus de duur van het tatoeëren.

Dit gezegd zijnde, ieders pijngrens is anders, dus er zijn er geen snelle en gemakkelijke antwoorden op deze vraag.
Ook je eigen mentale en fysieke toestand kan meebepalen of je het tatoeëren al dan niet als pijnlijk ervaart. Hierover lees je meer bij “Hoe bereid ik me voor op de plaatsing"

 

Hoe lang duurt het plaatsen van een tattoo?

Tatoeëren is geen snel proces, en mag ook niet gehaast gebeuren gezien je voor altijd met het resultaat zal achterblijven. Een gemiddelde tattoo neemt gemakkelijk een drie uur in beslag om af te werken. Grotere en/of meer complexe tattoos nemen langer in beslag en vaak ook meerdere sessies.
Meestal worden afspraken gemaakt in een sessie van meerdere uren, maar sommige kleinere tattoos kunnen een afspraak van een uur in beslag nemen.

 

Wat kost een tattoo?

Wanneer het op tatoeëren aankomt : Je krijgt waarvoor je betaalt. Verwacht niet dat een goede artiest goedkoop is, en als dat je eerste insteek is zou je wel eens verder van huis kunnen zijn wanneer je uiteindelijk moet betalen voor een grote cover-up en/of het laseren van de tattoo.

Prijzen zijn afhankelijk van vele factoren, denk aan de stijl, al dan niet in kleur en grootte van je gewenste tattoo, en worden dus ook niet via telefoon, website, mail, messenger,... gegeven. Bij het maken van een afspraak, waar deze factoren besproken werden, zal je ook een (indicatieve) prijs worden meegedeeld.
Wij hanteren altijd een eerlijke en correcte prijs.

Bij de laatste afspraak wordt ook je voorschot verrekend.

 Kan ik verdovende crème of pijnstillers gebruiken?

Een verdovende crème kan ervoor zorgen dat de huid licht opzwelt. Dit betekent dat de tatoeëerder harder moet werken om de inkt in de huid te krijgen (de huid te verzadigen), wat voor bijkomende beschadiging van de huid kan zorgen. Dit kan meer korstvorming veroorzaken en het genezingsproces moeizamer doen gaan.
Pijnstillers zoals aspirine kunnen problemen opleveren. Aspirine zorgt ervoor dat het bloed dunner wordt en het niet goed kan stollen, wat bloedingen kan veroorzaken bij het tatoeëren en zo dus ook de kwaliteit van je tattoo nadelig kan beïnvloeden.

Andere pijnstillers kunnen een minieme pijnstilling geven tijdens het tatoeëren, maar dit zorgt er dan weer voor dat je eigen lichaam geen natuurlijke pijnstillers zal aanmaken en eens jouw pijnstiller uitgewerkt is zal het tatoeëren gewoonweg pijnlijker zijn.

Maak je niet te druk, laat alle hulpmiddeltjes gewoon liggen en enjoy .

 

Hoe kan ik me voorbereiden op de dag van plaatsing?

Er zijn meerdere dingen die je kan doen om de ervaring makkelijker en aangenamer te maken voor jezelf.

Allereerst, zorg dat je iets gegeten hebt ongeveer een uur voor jouw tattoo geplaatst wordt. Gedurende het tatoeëren zal je lichaam zich gedragen in een vergelijkbare manier als wanneer het in shock zou gaan, aangezien -zoals bij de eerste vraag reeds uitgelegd- er natuurlijke endorfines (pijnstillers) worden aangemaakt door jouw lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat jouw bloedsuikerniveau daalt, je licht in je hoofd wordt en kan soms zelfs misselijkheid veroorzaken.
Een maaltijd voor het tatoeëren en het consumeren van natuurlijke suikers, zoals een glas fruitsap kan dit helpen tegengaan.
Voel je je tijdens het tatoeëren licht in je hoofd of misselijk worden, laat dit dan meteen weten aan je tattoo artiest, wij zullen jou helpen hier door te geraken. Voel je niet beschaamd dit aan ons te vertellen, wij hebben hier ervaring mee en weten wat we kunnen doen zodat jij je terug beter voelt.
Breng, wanneer je een lange sessie voor de boeg hebt, eventueel wat fruit, noten of iets licht verteerbaar te eten mee om je bloedsuikerniveau op peil te houden. Wij bieden je graag iets te drinken aan in de shop.
Best vermijd je -de dag voor en de dag zelf van de plaatsing van je tattoo- alcohol, aspirines en een te veel aan cafeïne.  Probeer in de mate van het mogelijke voldoende uitgerust te zijn. Een tattoo laten plaatsen na een nacht doorwerken of een hevig feestje kan wel eens een pijnlijkere ervaring worden.

Ten tweede, denk na over wat je aantrekt van kledij. Je weet waar je tattoo geplaatst zal worden, dus hou er rekening mee dat je deze plaats makkelijk kan vrijmaken zonder je waardigheid te verliezen. Natuurlijk kan de tattooruimte afgeschermd worden voor de nodige privacy indien dit nodig is.
Draag niet je beste kledij. Natuurlijk doen we ons best om jouw kleren niet te besmeuren, maar er bestaat altijd een kans dat er wat inkt op jouw kledij terecht komt, dus donkere kledij is aangeraden.  Tattoo inkt is erg geconcentreerd en gaat erg moeilijk uit kleding.
Dus draag iets donker, maar vooral ook comfortabel gezien je wellicht een tijdje op de tattoo tafel zal doorbrengen.
Om je tattoo artiest een plezier te doen, het is altijd prettiger als je je de moeite gedaan hebt fris voor de afspraak op te dagen.

Zorg ook dat je huid goed gehydrateerd en gevoed is, dit zorgt dat de inkt makkelijker in de huid kan dringen en de huid zo minder beschadigd wordt. Drink dus voldoende water en voed je huid (toch zeker enkele weken voor je afspraak) door deze geregeld in te smeren met een hydraterende crème.
Ja, ook jullie stoere mannen! En moesten jullie het niet goed weten, vraag het dan even aan de vrouw..

Laten we het ook even hebben over wat je beter niet kan doen..
Roodverbrand na een zonvakantie jouw tattoo laten plaatsen is niet ideaal, dus smeer je in met een voldoende hoge factor. 
Best kan je ook niet vlak voor de plaatsing van jouw tattoo een zware fysieke inspanning (intensief sporten) leveren. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten wat wijder open gaan staan en dus dat je sneller zal bloeden.
Sommige ziektes of huidaandoeningen kunnen het plaatsen van een tattoo moeilijker maken. Bespreek dit met jouw artiest vooraleer je je op de tafel neerzet!
Liefst al bij het maken van een afspraak, zodat er kan ingeschat worden of er geen gevaar voor jouw gezondheid kan optreden door het plaatsen van een tattoo.

 

Kan ik iets oplopen van het plaatsen van een tattoo?

Ja, dat kan, maar dit is zeer onwaarschijnlijk. Als je het advies van de voor- en nazorg die wij je hier geven volgt, zijn de kansen om op iets op te lopen gelijk aan een tandartsbezoek. Wij werken hier met single use (eenmalig gebruik) van gesteriliseerde materialen, hebben allen onze hygiëne cursus met glans doorlopen en volgen deze richtlijnen ook nauwlettend volgens de wetgeving op.

Wat je wel eens hoort vertellen is het volgende: “Ik liet mijn tattoo plaatsen bij ... en het infecteerde. Ik zal die infectie daar wel hebben opgelopen!”
Dit is echt flauwekul! Waar deze mensen het over hebben is een infectie opgelopen door bacteriën. En bacteriën loop je niet op, maar deze kweken zichzelf. Wat slechts één ding kan betekenen, slechte nazorg of onoplettendheid. De enige manier om met bacteriën besmet te geraken is de wonde (ja, een tattoo is een wonde) niet proper houden. Verdere informatie over een correcte en degelijke nazorg kan je terugvinden op de nazorgpagina van onze website.

 

Hoe draag ik zorg voor mijn tattoo?

Luister naar jouw tattoo artiest! Niet naar jouw vriend, de postbode, nonke Jean… Jouw artiest is de expert en investeert mee in jouw genezingsproces zodat het resultaat van jouw genezen tattoo een tattoo is die jullie beide trots maakt.
Meer informatie over de correcte nazorg van jouw tattoo vind je terug onder Tattoo nazorg.
In de shop is er ook een uitgebreid gamma aan goede nazorgproducten verkrijgbaar.

Lees deze goed na voor je langskomt op jouw afspraak, zodat wij eventuele vragen kunnen beantwoorden.
En heb je vragen, aarzel je niet om jouw tattoo artiest te contacteren!

 

Zijn er dingen die je NIET tatoeëert?

Wij tatoeëren geen vingers, geen edele delen, noch plaatsen we racistische, homo fobische, of eender wat we als offensief beschouwen. Wij houden ons eraan dat wij ten allen tijde een tattoo o.b.v. ontwerp, plaatsing,.. kunnen weigeren.

 

Kan ik bij elke artiest terecht voor mijn gewenste tattoo?

In de shop werken twee tattooartiesten, ieder met een eigen specialiteit en voorkeur.
Sommige ontwerpen liggen nu eenmaal niet in de hand van de ene en zijn helemaal hét ding voor de andere artiest.
Op deze website kan je bij zowel Kim als Kelsey al eens in diens portfolio gaan kijken welke tattoos zij reeds plaatsten en welke stijl best aansluit bij jouw ideale tattoo.
Wanneer je hierbij twijfelt, verwijzen wij je graag door naar de juiste artiest voor jouw kunstwerk.

 

Tatoeëer je ook over littekens heen?
Ja, maar of het mogelijk is om over een litteken te tatoeëren hangt af van meerdere factoren.
Hiervoor kom je dus best even langs in de shop zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken.

 

Vanaf welke leeftijd kan ik bij jullie terecht voor een tattoo?

Het is wettelijk verboden een tattoo te plaatsen bij iemand onder de 16 jaar.
Tussen jouw 16de en 18de plaatsen wij jouw tattoo mits toestemming van beide ouders of wettelijke voogd.

 

Mag ik getatoeëerd worden wanneer ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Neen, jouw lichaam gaat door enorme veranderingen die veel energie vergen en een tattoo laten plaatsen wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft kan een negatieve impact hebben op jouw gezondheid en/of die van jouw baby. Ook zijn er nog geen duidelijkheden die het eventuele effect van inkt die in jouw bloed terecht komt op jouw (ongeboren) kindje zou kunnen hebben.
Het is simpelweg het risico niet waard.

Hoe en wat bij annulatie van de klant?

Bij het maken van een afspraak wordt er een voorschot van minimum 50 euro gevraagd. Dit voorschot wordt verrekend bij de laatste afspraak/betaling.
Bij laattijdige annulatie en/of wanneer je ontwerp reeds werd uitgewerkt, ben je je voorschot kwijt.
Arriveer je meer dan 30 minuten te laat op jouw afspraak, zal je voorschot voor deze verloren tijd ingehouden worden.

Wanneer je jouw afspraak moet annuleren, contacteer dan eerst jouw tattoo artiest.
Ga niet zelf op zoek naar een vervanger voor deze afspraak!

 

Tekenen jullie ook zelf uit?

Wij trachten telkens een ontwerp op maat te maken, passende bij jouw wensen van tattoo maar ook qua grootte, plaats,..
Bezorg ons een aantal voorbeelden van hoe jij jouw ontwerp ziet, al dan niet met wat uitleg erbij. Wij ontwerpen één voorbeeld voor jou, geen meerdere. Probeer een duidelijk zicht te hebben van wat je wil
en vooral.. Vertrouw op de artiest! Zij zijn de experts.
Je gaat jouw favoriete bakker toch ook niet vertellen hoe hij zijn recept kan verbeteren?!

Mag ik veranderen van ontwerp?

Het kan gebeuren dat je van gedachten verandert over jouw ontwerp. Laat dit tijdig aan jouw artiest -minstens één week op voorhand- weten. Indien jouw vorige ontwerp reeds werd uitgetekend, ben je niet alleen jouw voorschot kwijt, maar kan er ook worden gevraagd een nieuw voorschot te betalen.
Veranderingen in ontwerp kan ervoor zorgen dat de gemaakte afspraken verplaatst dienen te worden.
Wanneer je jouw uitgewerkte ontwerp te zien krijgt, zijn eventuele aanpassingen -in overleg met jouw artiest- nog mogelijk. Doch beperken wij deze gezien het een zeer tijdrovend proces is om alles opnieuw uit te tekenen.

 

Wat is de wachttijd voor het plaatsen van mijn tattoo?

Net zoals de prijs, kunnen we hier geen standaard antwoord op geven maar is dit afhankelijk van een aantal factoren zoals grootte, plaatsing, artiest...
Zoals we ook reeds vertelden, hebben we beide onze eigen specialiteit, maar ook onze eigen wachttijd. Het kan zijn dat als je samen met een vriend, zus,.. een afspraak komt maken, de één wat langer zal moeten wachten dan de ander. Vertrouw erop dat je voor jouw ontwerp bij de juiste artiest terecht komt en de wachttijd het resultaat waard zal zijn.